Käyttöehdot

Artikel 1 – Määritelmät
Näissä ehdoissa tarkoitetaan:
Peruutusaika: aika, jonka kuluessa kuluttaja voi käyttää peruuttamisoikeuttaan;
Kuluttaja: luonnollinen henkilö, joka ei toimi ammatissaan tai liiketoiminnassaan ja joka tekee etäsopimuksen yrittäjän kanssa;
Päivä: kalenteripäivä;
Kestotilaus: etäsopimus, joka koskee sarjaa tuotteita ja/tai palveluita, joiden toimitus- ja/tai vastaanottovelvoite on jaettu ajallisesti;
Pysyvä tallennusväline: mikä tahansa väline, jonka avulla kuluttaja tai yrittäjä voi tallentaa hänelle henkilökohtaisesti osoitettuja tietoja siten, että tiedot ovat myöhemmin saatavilla ja muuttumattomasti toistettavissa;
Peruuttamisoikeus: kuluttajan mahdollisuus luopua etäsopimuksesta peruutusajan kuluessa;
Yrittäjä: luonnollinen henkilö tai oikeushenkilö, joka tarjoaa tuotteita ja/tai palveluita etänä kuluttajille;
Etäsopimus: sopimus, joka tehdään yrittäjän järjestämässä etämyyntijärjestelmässä, jossa tuotteiden ja/tai palveluiden myynti tapahtuu alusta loppuun saakka yksinomaan yhtä tai useampaa etäviestintävälinettä käyttäen;
Etäviestintäväline: väline, jota voidaan käyttää sopimuksen tekemiseen ilman, että kuluttaja ja yrittäjä olisivat samanaikaisesti samassa tilassa;
Yleiset ehdot: yrittäjän kulloinkin voimassa olevat yleiset ehdot.

Artikel 2 – Yrittäjän identiteetti
Yrityksen nimi: B.I.V. Retail
Kaupparekisterinumero: 91309948
Toiminimi: Voltura-Helsinki
ALV-numero: NL003531511B76
Asiakaspalvelun sähköposti: Support@voltura.nl
Yrityksen osoite: Van Oldenbarneveltstraat 4, 3284 AX, Zuid-Beijerland, Alankomaat

Artikel 3 – Soveltamisala
Nämä yleiset ehdot koskevat kaikkia yrittäjän tarjouksia sekä kaikkia yrittäjän ja kuluttajan välillä tehtyjä etäsopimuksia ja tilauksia.

Ennen kuin etäsopimus solmitaan, toimitetaan näiden yleisten ehtojen teksti kuluttajalle. Jos tämä ei ole kohtuudella mahdollista, ilmoitetaan ennen etäsopimuksen solmimista, että yleiset ehdot ovat yrittäjän saatavilla, ja ne toimitetaan kuluttajalle pyynnöstä viipymättä ja maksutta.

Jos etäsopimus solmitaan sähköisesti, voidaan edellisestä kohdasta poiketen ja ennen etäsopimuksen solmimista toimittaa näiden yleisten ehtojen teksti kuluttajalle sähköisesti siten, että kuluttaja voi helposti tallentaa sen pysyvälle tallennusvälineelle. Jos tämä ei ole kohtuudella mahdollista, ilmoitetaan ennen etäsopimuksen solmimista, mistä yleisiin ehtoihin voi tutustua sähköisesti ja että ne toimitetaan pyynnöstä sähköisesti tai muulla tavoin maksutta.

Jos näiden yleisten ehtojen lisäksi sovelletaan erityisiä tuote- tai palveluehtoja, sovelletaan vastaavasti toista ja kolmatta kohtaa, ja kuluttaja voi ristiriitatilanteessa aina vedota määräykseen, joka on hänelle edullisin.

Jos yksi tai useampi näiden yleisten ehtojen määräys on jossain vaiheessa kokonaan tai osittain mitätön tai mitätöity, pysyvät sopimus ja nämä ehdot muilta osin voimassa, ja kyseinen määräys korvataan viipymättä yhteisymmärryksessä määräyksellä, joka vastaa mahdollisimman pitkälle alkuperäisen määräyksen tarkoitusta.

Tilanteet, joita ei ole näissä yleisissä ehdoissa erikseen käsitelty, tulee arvioida näiden ehtojen hengessä.

Epäselvyyksien ilmetessä näiden ehtojen tulkinnasta tai sisällöstä, tulee ne tulkita näiden ehtojen hengessä.

Artikel 4 – Tarjous

Jos tarjouksella on rajoitettu voimassaoloaika tai se tehdään erityisin ehdoin, mainitaan tämä nimenomaisesti tarjouksessa.

Tarjous on ei-sitova. Yrittäjällä on oikeus muuttaa ja mukauttaa tarjousta.

Tarjous sisältää täydellisen ja tarkan kuvauksen tarjotuista tuotteista ja/tai palveluista. Kuvaus on riittävän yksityiskohtainen, jotta kuluttaja voi tehdä tarjouksesta perustellun arvion. Jos yrittäjä käyttää kuvia, ne vastaavat totuudenmukaisesti tarjottuja tuotteita ja/tai palveluita. Ilmeiset virheet tai puutteet tarjouksessa eivät sido yrittäjää.

Kaikki kuvat, tiedot ja erittelyt tarjouksessa ovat viitteellisiä, eikä niistä voi johtaa oikeutta korvauksiin tai sopimuksen purkamiseen.

Tuotteiden kuvat ovat totuudenmukaisia esityksiä tarjotuista tuotteista. Yrittäjä ei voi taata, että näytetyt värit vastaavat täysin tuotteiden todellisia värejä.

Jokainen tarjous sisältää sellaiset tiedot, että kuluttajalle on selvää, mitkä oikeudet ja velvollisuudet liittyvät tarjouksen hyväksymiseen. Tämä koskee erityisesti:

  • hintaa, pois lukien tullimaksut ja maahantuontiin liittyvä arvonlisävero. Nämä lisäkulut ovat asiakkaan vastuulla ja riskillä. Posti- ja/tai kuriiripalvelu käyttää maahantuonnissa erityistä postipalveluihin sovellettavaa järjestelyä. Tämä järjestely on voimassa, kun tavarat tuodaan EU:n määränpäähän, kuten tässä tapauksessa. Posti- tai kuriiripalvelu perii arvonlisäveron (mahdollisesti yhdessä tullimaksujen kanssa) tavaroiden vastaanottajalta.
  • mahdollisia toimituskuluja;
  • sopimuksen syntymistapaa ja tarvittavia toimia sen solmimiseksi;
  • sitä, sovelletaanko peruutusoikeutta;
  • maksutapaa, toimitusta ja sopimuksen täytäntöönpanoa;
  • tarjouksen hyväksymisen aikarajaa tai aikarajaa, jonka ajan yrittäjä takaa hinnan;
  • etäviestinnän kustannuksia, jos etäviestinnässä käytetyn tekniikan kustannukset lasketaan muulla perusteella kuin käytetyn viestintävälineen tavanomaisella perusmaksulla;
  • sitä, arkistoidaanko sopimus sen syntymisen jälkeen ja, jos arkistoidaan, millä tavalla kuluttaja voi tutustua siihen;
  • tapaa, jolla kuluttaja voi tarkistaa ja halutessaan korjata antamansa tiedot ennen sopimuksen solmimista;
  • mahdollisia muita kieliä, joilla sopimus voidaan solmia hollannin lisäksi;
  • yrittäjän noudattamia käytännesääntöjä ja tapaa, jolla kuluttaja voi tutustua niihin sähköisesti; sekä
  • etäsopimuksen vähimmäiskestoa, jos kyseessä on pitkäaikainen sopimus.

Valinnaiset tiedot: saatavilla olevat koot, värit ja materiaalit.

Artikla 5 – Sopimus

Sopimus syntyy, jollei 4. momentissa toisin määrätä, sillä hetkellä, kun kuluttaja hyväksyy tarjouksen ja täyttää siinä asetetut ehdot.

Jos kuluttaja hyväksyy tarjouksen sähköisesti, yrittäjä vahvistaa viipymättä sähköisesti tarjouksen hyväksymisen vastaanottamisen. Niin kauan kuin yrittäjä ei ole vahvistanut tämän hyväksynnän vastaanottamista, kuluttaja voi purkaa sopimuksen.

Jos sopimus syntyy sähköisesti, yrittäjä toteuttaa asianmukaiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet varmistaakseen tietojen sähköisen siirron turvallisuuden ja huolehtii turvallisesta verkkoympäristöstä. Jos kuluttaja voi maksaa sähköisesti, yrittäjä toteuttaa tähän liittyvät asianmukaiset turvatoimet.

Yrittäjä voi – lain puitteissa – selvittää, voiko kuluttaja täyttää maksuvelvoitteensa, sekä kaikki muut tekijät, jotka ovat olennaisia vastuullisen etäsopimuksen solmimisen kannalta. Jos yrittäjällä on tämän tutkimuksen perusteella perusteltu syy olla solmimatta sopimusta, hänellä on oikeus perustella tilauksen tai pyynnön hylkääminen tai liittää sen toteuttamiseen erityisehtoja.

Yrittäjä toimittaa kuluttajalle tuotteen tai palvelun mukana seuraavat tiedot joko kirjallisesti tai sellaisessa muodossa, että kuluttaja voi tallentaa ne helposti saavutettavalla tavalla kestävälle tietovälineelle:

  1. yrittäjän toimipaikan käyntiosoite, johon kuluttaja voi ottaa yhteyttä valitusten yhteydessä;
  2. ehdot ja menettelytavat, joiden mukaisesti kuluttaja voi käyttää peruuttamisoikeuttaan, tai selkeä ilmoitus, jos peruuttamisoikeus on poissuljettu;
  3. tiedot takuista ja olemassa olevista palveluista oston jälkeen;
  4. artiklan 4 momentissa 3 mainitut tiedot, ellei yrittäjä ole jo toimittanut näitä tietoja kuluttajalle ennen sopimuksen täytäntöönpanoa;
  5. sopimuksen irtisanomisen vaatimukset, jos sopimuksen kesto on yli yksi vuosi tai se on toistaiseksi voimassa oleva.

Pitkäaikaissopimuksen tapauksessa edellisen momentin määräykset koskevat vain ensimmäistä toimitusta.

Jokainen sopimus solmitaan sillä lykkäävällä ehdolla, että kyseiset tuotteet ovat riittävästi saatavilla.

Artikla 6 – Peruuttamisoikeus

Tuotteiden oston yhteydessä kuluttajalla on oikeus peruuttaa sopimus ilman erityistä syytä 14 päivän kuluessa. Tämä harkinta-aika alkaa kulua siitä päivästä, kun kuluttaja tai kuluttajan ennalta nimeämä ja yrittäjälle ilmoitettu edustaja vastaanottaa tuotteen.

Harkinta-aikana kuluttajan tulee käsitellä tuotetta ja pakkausta huolellisesti. Hän saa avata pakkauksen ja käyttää tuotetta vain siinä määrin kuin on tarpeen arvioidakseen, haluaako hän pitää tuotteen. Jos kuluttaja käyttää peruuttamisoikeuttaan, hänen on palautettava tuote kaikkine toimitettuine lisävarusteineen ja – jos kohtuudella mahdollista – alkuperäisessä kunnossa ja pakkauksessa yrittäjälle, noudattaen yrittäjän antamia kohtuullisia ja selkeitä ohjeita.

Kun kuluttaja haluaa käyttää peruuttamisoikeuttaan, hänen on ilmoitettava tästä yrittäjälle 14 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Ilmoitus on tehtävä kirjallisesti tai sähköpostitse. Tämän jälkeen kuluttajan on lähetettävä tuote takaisin alkuperäiseen toimipaikkaan 14 päivän kuluessa ilmoituksen tekemisestä. Kuluttajan on kyettävä osoittamaan, että tuote on lähetetty takaisin ajoissa, esimerkiksi toimitustodistuksen avulla.

Jos kuluttaja ei ole edellä mainittujen määräaikojen (kohdat 2 ja 3) kuluessa ilmoittanut haluavansa käyttää peruuttamisoikeuttaan tai ei ole palauttanut tuotetta yrittäjälle, kauppa katsotaan sitovaksi.

Artikla 7 – Peruuttamiseen liittyvät kustannukset

Mikäli kuluttaja käyttää peruuttamisoikeuttaan, tuotteen palautuskustannukset ovat kuluttajan vastuulla.

Jos kuluttaja on maksanut tuotteesta, yrittäjä palauttaa maksun mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 14 päivän kuluessa peruuttamisesta. Palautus edellyttää, että yrittäjä on vastaanottanut palautetun tuotteen tai että kuluttaja esittää riittävän todisteen siitä, että tuote on palautettu kokonaisuudessaan.

Artikla 8 – Peruuttamisoikeuden poissulkeminen

Yrittäjä voi sulkea kuluttajan peruuttamisoikeuden pois tuotteilta, jotka on kuvattu kohdissa 2 ja 3. Peruuttamisoikeuden poissulkeminen on voimassa vain, jos yrittäjä on ilmoittanut tästä selkeästi tarjouksessa tai viimeistään ennen sopimuksen tekemistä.

Peruuttamisoikeuden poissulkeminen koskee tuotteita:

  1. joita on valmistettu kuluttajan antamien erityisten vaatimusten mukaisesti;
  2. jotka ovat selvästi henkilökohtaisia;
  3. jotka eivät luonteensa vuoksi voi palautua takaisin;
  4. jotka voivat nopeasti pilaantua tai vanhentua;
  5. joiden hinta määräytyy rahoitusmarkkinoiden vaihteluiden mukaan, joihin yrittäjällä ei ole vaikutusvaltaa;
  6. joita ovat yksittäiset sanoma- ja aikakauslehdet;
  7. joita ovat ääni- ja kuvatallenteet sekä tietokoneohjelmistot, joiden sinetti on rikottu;
  8. joita ovat hygieniatuotteet, joiden sinetti on rikottu.

Peruuttamisoikeuden poissulkeminen koskee palveluita:

  1. jotka liittyvät majoitukseen, kuljetukseen, ravintolatoimintaan tai vapaa-ajanviettoon ja jotka toteutetaan tiettynä ajankohtana tai määrätyllä aikavälillä;
  2. joiden suorittaminen kuluttajan nimenomaisella suostumuksella on aloitettu ennen harkinta-ajan päättymistä;
  3. jotka liittyvät vedonlyöntiin ja arpajaisiin.

Artikla 9 – Hinta

Tarjouksessa mainitun voimassaoloajan aikana tuotteiden ja/tai palveluiden hinnat eivät nouse, ellei hinnanmuutoksia aiheudu arvonlisäverokannan muutoksista.

Edellä mainitusta poiketen yrittäjä voi tarjota tuotteita tai palveluita, joiden hinnat ovat sidottuja rahoitusmarkkinoiden vaihteluihin, joihin yrittäjällä ei ole vaikutusvaltaa. Näissä tapauksissa tuotteet voidaan tarjota vaihtelevilla hinnoilla. Tämä riippuvuus vaihteluihin ja mahdollisten hintojen suuntaa-antavuus ilmoitetaan tarjouksessa.

Hintojen korotukset kolmen kuukauden sisällä sopimuksen tekemisestä ovat sallittuja vain, jos ne johtuvat lakisääteisistä määräyksistä tai säännöksistä.

Hintojen korotukset kolmen kuukauden jälkeen sopimuksen tekemisestä ovat sallittuja vain, jos:

  1. ne johtuvat lakisääteisistä määräyksistä tai säännöksistä; tai
  2. kuluttajalla on oikeus irtisanoa sopimus hinnankorotuksen voimaantulopäivästä alkaen.

Toimituspaikka määräytyy vuoden 1968 arvonlisäverolain 5. artiklan ensimmäisen kohdan mukaan. Tässä tapauksessa toimitus tapahtuu EU:n ulkopuolella. Tämän seurauksena posti- tai kuriiripalvelu veloittaa ostajalta maahantuonnin ALV:n tai tulliselvityskulut. Näin ollen yrittäjä ei veloita arvonlisäveroa.

Kaikki hinnat ovat paino- ja kirjoitusvirheiden varauksella. Yrittäjä ei ole vastuussa näistä virheistä aiheutuvista seurauksista. Mikäli hinnassa on paino- tai kirjoitusvirhe, yrittäjä ei ole velvollinen toimittamaan tuotetta virheellisen hinnan mukaisesti.

Artikla 10 – Vastaavuus ja Takuu

Yrittäjä takaa, että tuotteet ja/tai palvelut täyttävät sopimuksen, tarjouksessa mainitut eritelmät, kohtuulliset kelpoisuus- ja käyttökelpoisuusvaatimukset sekä 1. tammikuuta 2025 voimassa olevat lainsäädännön ja/tai viranomaismääräysten vaatimukset. Jos on sovittu, yrittäjä takaa myös, että tuote soveltuu muuhun kuin tavalliseen käyttöön.

Yrittäjän, valmistajan tai maahantuojan antama takuu ei rajoita kuluttajan laillisia oikeuksia ja vaateita, joita hän voi esittää yrittäjälle sopimuksen perusteella.

Mahdolliset viat tai väärin toimitetut tuotteet tulee ilmoittaa yrittäjälle kirjallisesti 14 päivän kuluessa toimituksesta. Tuotteet tulee palauttaa alkuperäisessä pakkauksessa ja uutta vastaavassa kunnossa.

Yrittäjän takuuajankohta vastaa valmistajan takuuaikaa. Yrittäjä ei kuitenkaan ole vastuussa tuotteiden soveltuvuudesta kuluttajan yksittäisiin käyttötarkoituksiin, eikä mahdollisista käyttö- tai soveltamisneuvoista.

Takuu ei ole voimassa, jos:

  • Kuluttaja on itse korjannut ja/tai käsitellyt toimitetut tuotteet tai antanut kolmannelle osapuolelle korjata ja/tai käsitellä ne;
  • Toimitetut tuotteet ovat altistuneet epätavallisille olosuhteille tai niitä on käsitelty huolimattomasti tai niiden käsittely on ollut ristiriidassa yrittäjän tai pakkauksessa olevien ohjeiden kanssa;
  • Viallisuus johtuu osittain tai kokonaan valtion määräyksistä, jotka koskevat käytettyjen materiaalien laatua tai luonteenpiirteitä. 

Artikla 11 – Toimitus ja Suorittaminen

Yrittäjä ottaa huomioon suurimman mahdollisen huolellisuuden tuotteiden tilausten vastaanottamisessa ja toteuttamisessa.

Toimituspaikkana pidetään osoitetta, jonka kuluttaja on ilmoittanut yritykselle.

Kuten on mainittu näiden yleisten ehtojen 4. artiklassa, yritys suorittaa hyväksytyt tilaukset kohtuullisessa ajassa, kuitenkin viimeistään 30 päivän kuluessa, ellei kuluttaja ole suostunut pidempään toimitusaikaan. Jos toimitus viivästyy tai jos tilausta ei voida täyttää kokonaan tai osittain, kuluttajalle ilmoitetaan asiasta viimeistään 30 päivän kuluttua tilauksen tekemisestä. Tässä tapauksessa kuluttajalla on oikeus purkaa sopimus ilman kustannuksia ja oikeus mahdolliseen vahingonkorvaukseen.

Mikäli sopimuksen purkaminen edellä mainitulla tavalla toteutetaan, yrittäjä palauttaa kuluttajalle maksamansa summan mahdollisimman pian, mutta viimeistään 14 päivän kuluessa purkamisesta.

Mikäli tilatun tuotteen toimitus osoittautuu mahdottomaksi, yrittäjä pyrkii tarjoamaan korvaavan tuotteen. Korvaava tuote toimitetaan viimeistään toimituksen yhteydessä, ja siitä ilmoitetaan selkeästi ja ymmärrettävästi. Korvaavien tuotteiden osalta peruutusoikeus ei ole poissuljettu. Mahdollisten palautuskulujen maksaa yrittäjä.

Tuotteiden vahingoittumisesta ja/tai katoamisesta aiheutuva riski on yrittäjällä siihen asti, kunnes ne toimitetaan kuluttajalle tai kuluttajan etukäteen nimeämälle ja yrittäjälle ilmoitetulle edustajalle, ellei toisin ole sovittu.

Artikla 12 – Pitkäaikaiset sopimukset: kesto, irtisanominen ja jatkaminen

Irtisanominen
Kuluttaja voi milloin tahansa irtisanoa sopimuksen, joka on tehty toistaiseksi ja joka koskee tuotteiden (mukaan lukien sähkö) tai palveluiden säännöllistä toimitusta, noudattaen sovittuja irtisanomissääntöjä ja irtisanomisaikaa, joka on enintään yksi kuukausi.

Kuluttaja voi irtisanoa sopimuksen, joka on tehty määräajaksi ja joka koskee tuotteiden (mukaan lukien sähkö) tai palveluiden säännöllistä toimitusta, milloin tahansa määräajan päättymiseen mennessä, noudattaen sovittuja irtisanomissääntöjä ja irtisanomisaikaa, joka on enintään yksi kuukausi.

Kuluttaja voi edellä mainituissa kohdissa mainitut sopimukset:

  • irtisanoa milloin tahansa, eikä rajoittua irtisanomiseen tiettynä ajankohtana tai tietyn ajanjakson aikana;
  • irtisanoa vähintään samalla tavalla kuin hän on sopimuksen tehnyt;
  • aina irtisanoa samalla irtisanomisajalla kuin yrittäjä on itselleen sopinut.

Jatkaminen
Määräaikaisia sopimuksia, jotka koskevat tuotteiden (mukaan lukien sähkö) tai palveluiden säännöllistä toimitusta, ei voida hiljaisesti jatkaa tai uusimman määräajan mukaiseksi.

Poiketen edellisestä kohdasta määräaikainen sopimus, joka koskee päivittäisten, uutis- ja viikkolehtien sekä aikakauslehtien säännöllistä toimitusta, voidaan hiljaisesti jatkaa enintään kolmeksi kuukaudeksi, jos kuluttaja voi irtisanoa jatkosopimuksen ennen jatkamisen päättymistä, noudattaen enintään yhden kuukauden irtisanomisaikaa.

Määräaikainen sopimus, joka koskee tuotteiden tai palveluiden säännöllistä toimitusta, voidaan hiljaisesti jatkaa toistaiseksi vain, jos kuluttajalla on aina oikeus irtisanoa sopimus enintään yhden kuukauden irtisanomisajalla ja enintään kolmen kuukauden irtisanomisajalla, jos sopimus koskee päivittäisten, uutis- ja viikkolehtien sekä aikakauslehtien toimitusta, mutta alle kerran kuukaudessa.

Rajoitetun keston sopimus, joka koskee päivittäisten, uutis- ja viikkolehtien sekä aikakauslehtien toimitusta (kokeilu- tai esittelytilausta), ei jatku hiljaisesti ja päättyy automaattisesti kokeilu- tai esittelyjakson lopussa.

Kesto
Jos sopimuksen kesto on yli vuosi, kuluttaja voi irtisanoa sopimuksen milloin tahansa vuoden kuluttua yhdellä kuukauden irtisanomisajalla, ellei kohtuullisuus ja oikeudenmukaisuus estä irtisanomista ennen sovitun keston päättymistä.

Artikla 13 – Maksaminen
Ellei toisin ole sovittu, kuluttajan maksama summa on maksettava 7 päivän kuluessa peruutusajan alkamisesta, kuten määritelty kohdassa 6, 1. artiklassa. Palvelusopimuksen tapauksessa tämä aikaraja alkaa siitä, kun kuluttaja on vastaanottanut sopimuksen vahvistuksen.
Kuluttajalla on velvollisuus ilmoittaa yrittäjälle viivytyksettä kaikki virheet annetussa tai ilmoitetussa maksutiedossa.
Mikäli kuluttaja ei maksa, yrittäjällä on oikeus, lukuun ottamatta lain rajoituksia, veloittaa kuluttajalta kohtuulliset kustannukset, jotka on ilmoitettu etukäteen.

Artikla 14 – Valitusten käsittely
Sopimuksen täyttämiseen liittyvät valitukset on esitettävä yrittäjälle 7 päivän kuluessa siitä, kun kuluttaja on havainnut virheet, ja valituksessa tulee olla selkeä ja täydellinen kuvaus asiasta.
Yrittäjä vastaa valituksiin 14 päivän kuluessa niiden vastaanottamisesta. Jos valituksen käsittely vie ennakoitavasti pidemmän ajan, yrittäjä vastaa 14 päivän kuluessa vastaanottoviestillä ja ilmoittaa, milloin kuluttaja voi odottaa saavan yksityiskohtaisemman vastauksen.
Mikäli valitusta ei voida ratkaista yhteisymmärryksessä, syntyy riita, joka voidaan ratkaista riitojenratkaisujärjestelmässä.
Valitus ei keskeytä yrittäjän velvoitteita, ellei yrittäjä ole kirjallisesti toisin ilmoittanut.
Mikäli valitus todetaan perustelluksi, yrittäjä valintansa mukaan joko vaihtaa toimitetut tuotteet maksutta tai korjaa ne.

Artikla 15 – Riidat
Tässä yleisissä ehdoissa mainittuihin yrittäjän ja kuluttajan välisiin sopimuksiin sovelletaan ainoastaan Hollannin lakia, vaikka kuluttaja asuisi ulkomailla.

Artikla 16 – CESOP
Vuodesta 2024 alkaen voimaan tulleiden ja tiukentuneiden toimenpiteiden vuoksi, jotka liittyvät "Arvonlisäverolain 1968 muutokseen (maksupalveluntarjoajien direktiivin täytäntöönpano)" ja näin ollen Central Electronic System of Payment Information (CESOP) -järjestelmän käyttöönottoon, maksupalveluntarjoajat voivat mahdollisesti rekisteröidä tietoja Euroopan CESOP-järjestelmään.